RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:20:23    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 28 februari 2012 22:26 uur, laatst gewijzigd op 28 februari 2012 22:36 uur

'Laat onderzoek naar schaliegas maar lang genoeg duren...'

\'Laat onderzoek naar schaliegas maar lang genoeg duren...\'

Op de foto: De Boxtelse gemeenteraad vuurde dinsdagavond veel vragen over schaliegas. De antwoorden moeten volgen uit een onafhankelijk onderzoek in opdracht van het Rijk. (Foto: Albert Stolwijk).

In een opvallend ontspannende bijeenkomst hebben de Boxtelse gemeenteraadsfracties dinsdagavond hun bezorgdheid uitgesproken over eventuele schaliegasboringen. Vertegenwoordigers van het ministerie en TNO kregen opnieuw veel vragen die beantwoord moeten worden tijdens een onafhankelijk onderzoek naar de risico's en gevolgen van dergelijke gaswinning.

Volgens fractievoorzitter Willy van Zuijlen van Balans, de grootste raadsfractie, is duidelijk dat niemand in Boxtel zit te wachten op boringen naar schaliegas: ,,Laat het onderzoek maar lang genoeg duren, dan verloopt vanzelf de concessie die het Rijk aan Cuadrilla heeft verleend."

CDA'er Wim van Erp zei dat Cuadrilla, het gaswinningsbedrijf dat wil gaan boren, geen financieel vermogen heeft om eventuele schadelijke gevolgen te vergoeden. Dat de lijntjes van het bedrijf terugvoeren naar de Maagdeneilanden gaf hem geen goed gevoel. ,,Ik geloof niet dat zich daar iemand druk maakt over wat er in onze bodem gebeurt."

Na afloop heerste tevredenheid over de openbare consultatieronde die de raadsfracties afdwongen. Die vond plaats nadat eerder alleen achter gesloten deuren werd gesproken over de invulling van het eerder door minister Maxime Verhagen toegezegde onderzoek.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Geld en Makelaardij SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Proef Culinair Geerts advies Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Olieenzo