18:43:07    dinsdag, 18 juni 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 17 mei 2011 21:19 uur, laatst gewijzigd op 17 mei 2011 21:46 uur

LSV en De Bocht gaan samenwerken

LSV en De Bocht gaan samenwerken

Op de foto: LSV gaat nauw samenwerken met De Bocht '80 in Oirschot. Het vlaggenteam van LSV won zondag de laatste competitiewedstrijd in eigen huis met 3-1 van Tivoli. (Foto: Gerard Schalkx).

Samenwerking. Dat is het toverwoord waarmee de Lennisheuvelse voetbalvereniging LSV een nijpend tekort aan jeugdleden wil opvangen. De club heeft in de directe omgeving een geschikte partner gevonden in De Bocht ’80, een Oirschotse voetbalclub die op iets meer dan vier kilometer van Lennisheuvel haar wedstrijden afwerkt in een sportpark aan de Oude Grintweg.

Kleine verenigingen in de amateurvoetbalwereld hebben het lastig, zo constateert het bestuur van LSV. Vooral het op peil houden van het ledenbestand is moeilijk voor clubs. ,,Grotere verenigingen uit omliggende dorpen en steden trekken spelers weg en het is vaak lastig om elftallen gevuld te krijgen met spelers van dezelfde leeftijd”, stellenden de voorzitters Teun van der Meijden (LSV) en Edwin Baeten (De Bocht ’80).

LSV en De Bocht ’80 denken dat de oplossing ligt in onderlinge samenwerking. Beide verenigingen hebben ongeveer evenveel jeugdleden die bovendien actief zijn in dezelfde leeftijdscategorieën. ,,Het lijkt wel dat de samenwerking reeds was voorzien”, zo meldden Van der Meijden en Baeten deze week. De combinatie LSV en De Bocht ’80 bestaat straks uit ongeveer tachtig jeugdspelers. Deze mix van jeugdleden zorgt in combinatie met een groot aantal ambitieuze leiders en trainers volgens beide voorzitters voor ’een perfecte jeugdopleiding’ en biedt ook daarmee prima perspectief.

Auteur: Marc Cleutjens

Advertenties