RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:24:45    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 17 mei 2011 21:19 uur, laatst gewijzigd op 17 mei 2011 21:46 uur

LSV en De Bocht gaan samenwerken

LSV en De Bocht gaan samenwerken

Op de foto: LSV gaat nauw samenwerken met De Bocht '80 in Oirschot. Het vlaggenteam van LSV won zondag de laatste competitiewedstrijd in eigen huis met 3-1 van Tivoli. (Foto: Gerard Schalkx).

Samenwerking. Dat is het toverwoord waarmee de Lennisheuvelse voetbalvereniging LSV een nijpend tekort aan jeugdleden wil opvangen. De club heeft in de directe omgeving een geschikte partner gevonden in De Bocht ’80, een Oirschotse voetbalclub die op iets meer dan vier kilometer van Lennisheuvel haar wedstrijden afwerkt in een sportpark aan de Oude Grintweg.

Kleine verenigingen in de amateurvoetbalwereld hebben het lastig, zo constateert het bestuur van LSV. Vooral het op peil houden van het ledenbestand is moeilijk voor clubs. ,,Grotere verenigingen uit omliggende dorpen en steden trekken spelers weg en het is vaak lastig om elftallen gevuld te krijgen met spelers van dezelfde leeftijd”, stellenden de voorzitters Teun van der Meijden (LSV) en Edwin Baeten (De Bocht ’80).

LSV en De Bocht ’80 denken dat de oplossing ligt in onderlinge samenwerking. Beide verenigingen hebben ongeveer evenveel jeugdleden die bovendien actief zijn in dezelfde leeftijdscategorieën. ,,Het lijkt wel dat de samenwerking reeds was voorzien”, zo meldden Van der Meijden en Baeten deze week. De combinatie LSV en De Bocht ’80 bestaat straks uit ongeveer tachtig jeugdspelers. Deze mix van jeugdleden zorgt in combinatie met een groot aantal ambitieuze leiders en trainers volgens beide voorzitters voor ’een perfecte jeugdopleiding’ en biedt ook daarmee prima perspectief.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank