22:03:00    woensdag, 26 juni 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 04 mei 2011 15:03 uur, laatst gewijzigd op 04 mei 2011 22:03 uur

Kwart Kalksheuvel tegen Colenhoef

Kwart Kalksheuvel tegen Colenhoef

Op de foto: Wethouder Wim van der Zanden (links) noteert de bezwaren die Peter Olijslagers aanvoert tegen een nieuwe ontsluitingsweg voor Ladonk. (Foto: Henk van Weert).

Een kwart van de huishoudens in de wijk Kalksheuvel ziet de aanleg van een nieuwe weg tussen bedrijventerrein Ladonk via Colenhoef naar de Kapelweg niet zitten. Buurtbewoner Peter Olijslagers bood vanmiddag de resultaten aan van een handtekeningenactie.

Olijslagers en zijn medestanders willen het buitengebied in Boxtel-West niet opofferen voor een nieuwe weg, zo meldde hij bij de aanbieding van de handtekeningen aan wethouder Wim van der Zanden. Toch is ook voor deze groep buurtbewoners het drukke vrachtverkeer op de Kapelweg niet langer acceptabel. ,,Afsluiten en omleiden via de Keulsebaan", zo gaf Olijslagers de wethouder mee.

Het eerder door de gemeente Boxtel ingesteld vrachtwagenverbod, werd vorig jaar door de rechtbank vernietigd. Dat de procedure voor een nieuw verbod voor trucker nog niet is opgestart door de gemeente, steekt Olijslagers. Hij is positief verrast met de bijval die zijn handtekeningactie kreeg.

Wethouder Van der Zanden benadrukte dat het algemeen belang moet prevaleren. Eind deze maand had hij een voorkeursvariant voor de weg tussen Colenhoef en de Kapelweg willen presenteren, maar dat is een maand vooruit geschoven. ,,Enerzijds door ict-problemen in het gemeentehuis, anderzijds omdat de gemeenteraad erop heeft aangedrongen ook de snelheidshandhaving in de 30-kilometerzone bij de plannen te betrekken."

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Doornmalen electro Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Gemeente Boxtel Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen