RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
19:14:23    vrijdag, 16 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 14 april 2011 16:08 uur, laatst gewijzigd op 22 april 2011 11:44 uur

Kunstwerken van afval op Molenwijkschool

Kunstwerken van afval op Molenwijkschool

Op de foto: Het beschilderen van kliko's was een van de activiteiten tijdens de werkdag op de Molenwijkschool. (Foto: Gerard Schalkx).

Kliko’s beschilderen, de milieustraat uitbreiden en werken in de schooltuin. De jaarlijkse werkdag van de Molenwijkschool stond dit jaar in het teken van afval. Rondom dit thema namen de leerlingen uit groep 5 tot en met 8 vanmiddag deel aan allerlei activiteiten op het plein bij de basisschool.

Leerkrachten Nicole Durlinger en Elise van Kessel bedachten verschillende activiteiten die allemaal met het thema afval te maken hebben. ,,We willen dat kinderen zich bewust worden van hun eigen verantwoordelijkheid voor hun leefomgeving”, legt Van Kessel uit. ,,Deze week zijn we ook gestart met het apart inzamelen van plastic, dus ook dat past helemaal binnen het thema van onze werkdag.”

Maartje Kamping (8) en Rosemarie van de Ven (8) zijn druk bezig met het beschilderen van een kliko. Deze wordt gebruikt voor het inzamelen van papier. ,,We schilderen er allemaal papieren dingen op”, vertelt Rosemarie enthousiast. ,,Iedereen weet dan dat papier in deze container moet worden gegooid.” Maartje: ,,Ik vind het heel goed dat onze school veel doet rond de natuur. Het is namelijk een belangrijk onderwerp. Zonder bomen en planten zouden wij ook niet kunnen leven.”

Naast het schilderen van kliko’s worden onder meer naambordjes voor de schooltuintje gemaakt. Ook papier opruimen, compost uitrijden, het uitbouwen van de milieustraat en een klikorace maken deel uit van het gevarieerde programma. ,,Werken en spelen liggen dicht bij elkaar. Vandaag is duidelijk dat die twee dingen heel goed samen kunnen gaan”, stelt Van Kessel.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Tiga SNS Bank Huidtherapie Koppelmans Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Rijschool Dolman 040Fit Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Toverboom TopSlank Geerts advies Olieenzo Zwanenberg adviesgroep Natasja fashion Gemeente Boxtel