RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:21:12    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 08 juni 2011 10:03 uur, laatst gewijzigd op 08 juni 2011 10:47 uur

Kunstwerk Bazaar in De Rots

Kunstwerk Bazaar in De Rots

Op de foto: Geert Duijghuisen (links) en Meike Schapink (rechts) bekijken het schilderij met beheerder Eric Schouten van De Rots. (Foto: Peter de Koning).

Beheerder Eric Schouten van gemeenschapshuis De Rots kreeg gisteravond een schilderij. Uit handen van Geert Duijghuisen van Stichting Bazaar Boxtel en kunstenares Meike Schapink ontving Schouten het werk dat vorig jaar werd gemaakt tijdens de Bazaar Boxtel in park Molenwijk.

Het werk werd gemaakt door bezoekers van de bazaar. Schapink gaf de bezoekers als opdracht hun gevoel over de dag te verwoorden op het doek. ,,Het was een mooie en zonnige dag, dat zie je duidelijk terug”, vertelt Schapink. ,,Met name de kinderen hebben veel kleur gebruikt en de zon is een terugkerend onderwerp op het schilderij. Ook verwerkten de deelnemers een stukje van hun eigen cultuur in het werk.”

Het werk werd opgehangen in het gemeenschapshuis. ,,We willen De Rots wat op gaan fleuren, dit is een goede eerste stap”, vindt Schouten. Duijghuisen meldde dat de voorbereidingen voor de tiende editie van Bazaar Boxtel al in volle gang zijn. ,,Het thema wordt ’Anderlandse Kinderspelen’”, verklapt Duijghuisen. ,,Naast spelletjes zijn er natuurlijk ook weer eten en muziek aanwezig.” De tiende editie van Bazaar Boxtel wordt gehouden op zondag 3 juli 2011.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Beleef Boxtel Doornmalen electro Olieenzo Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Geld en Makelaardij