RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:29:55    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 06 mei 2011 22:48 uur, laatst gewijzigd op 07 mei 2011 21:10 uur

Kunstuitleen heropent in bibliotheek

Kunstuitleen heropent in bibliotheek

Op de foto: De Boxtelse Kunstuitleen is sinds vandaag geopend aan de Burgakker. (Foto: Peter de Koning).

Kunstenaarsvereniging Kunstlicht99 opende vandaag haar kunstuitleen aan de Burgakker. In Bibliotheek de Meierij kunnen bezoekers voortaan terecht om kunstwerken te lenen. De Kunstuitleen was voorheen gevestigd in de vroegere Molenwijkschool aan het Ronduutje maar moest verhuizen om plaats te maken voor de Voedselbank.

Dat de Kunstuitleen zou moeten verhuizen, was bij de kunstenaarsvereniging wel bekend. De verhuizing werd echter versneld doordat de Voedselbank het pand aan het Ronduutje betrok. ,,We waren niet blij met de gang van zaken”, licht Tilly Brooker namens Kunstlicht99 toe. ,,De ruimte in de bibliotheek is een stuk kleiner dan we gewend zijn, maar het is echt heel mooi geworden. Het ziet eruit als een klein winkeltje.”

Volgens Brooker zitten er ook voordelen aan de verhuizing naar de Burgakker. ,,We delen dit pand met Bibliotheek de Meierij en Speelotheek De Eendenkring. Ik denk dat het drie voorzieningen zijn die goed op elkaar aansluiten. Wellicht dat we in de toekomst ook gezamenlijk projecten gaan doen.” Ook de locatie ziet Brooker als een groot voordeel. ,,We zitten nu middenin het centrum. Ik denk dat daardoor het aantal bezoekers fors toe zal nemen. Het pand aan het Ronduutje was prachtig, maar lastig te vinden voor bezoekers.”

Bij de Kunstuitleen kunnen belangstellenden kunstwerken lenen. De kosten zijn 50 euro voor een klein werk en 70 euro voor een groot schilderij. De Kunstuitleen aan de Burgakker is elke zaterdag geopend van 12.00 tot 16.00 uur. In de even weken is de uitleen ook op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur geopend.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Olieenzo Proef Culinair Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Gemeente Boxtel