14:01:09    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 13 december 2013 08:09 uur, laatst gewijzigd op 13 december 2013 10:59 uur

Kunstgids weer helemaal bij de tijd

Kunstgids weer helemaal bij de tijd

Op de foto: Bestuurslid Huub Thorissen voegt de aanvullingsbladen toe in de kunstgids Boxtel in Beeld. Dat doet hij onder toeziend oog van Arjen en Hetty Witteveen, secretaris Joke van Koll van de Kunststichting en burgemeester Mark Buijs. (Foto: Henk van Weert).

De losbladige kunstgids Boxtel in Beeld die in 2006 werd uitgegeven door de plaatselijke Kunststichting is deze week aangevuld met beschrijvingen van bijna twintig kunstwerken in de openbare ruimte. Burgemeester Mark Buijs nam dinsdagmiddag het eerste exemplaar in ontvangst.

De presentatie van de aanvulling vond plaats aan het einde van een jaar waarin liefst zeven kunstobjecten in de gemeente Boxtel werden onthuld. ,,We kijken terug op een jaar vol energie waarin veel tot stand is gebracht”, glunderde secretaris Joke van Koll van de Kunststichting in de wachtruimte bij de oude raadzaal in het gemeentehuis. Het is de plek waar steeds wisselende tentoonstellingen worden ingericht. Momenteel zijn er werken van Henk Visch te bewonderen.

Burgemeester Buijs was in zijn nopjes met de informatieve aanvulling op de bestaande brochure. Niet verwonderlijk aangezien hij in het verleden zelf in kunst handelde. ,,Kunst dwingt mensen om nieuwe richtingen te zoeken. De economische crisis toont aan dat het nodig is om anders naar bepaalde zaken te kijken. We zijn te lang op hetzelfde pad bezig geweest”, aldus Buijs.

De aanvullingsbladen voor de kunstgids Boxtel in Beeld zijn samengesteld door Marja Reitsma, Hannie van Schijndel en Noor Reigersman; Ferdy Steger tekende voor de vormgeving. Naast de informatiebladen is ook een nieuwe versie van de bijbehorende fiets- en wandelroute langs de kunstwerken verschenen.

Mensen die reeds een exemplaar van de kunstgids in bezit hebben, kunnen de aanvulling gratis afhalen in boekhandel Elckerlijc en het VVV-kantoor, beide gevestigd aan de Markt. Op deze locaties is de aangevulde editie van Boxtel in Beeld ook te koop voor 7,50 euro.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Beleef Boxtel Huidtherapie Filipe Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Olieenzo Remax-optimus EmielTechniek Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Elan Bikes support Alfa