14:52:05    dinsdag, 07 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 13 januari 2014 14:52 uur, laatst gewijzigd op 13 januari 2014 14:54 uur

Kunstfilm in Podium Boxtel

Kunstfilm in Podium Boxtel

Op de foto: Een stilbeeld uit de film 'Twijfel tussen waarheid en tijd'.

FilmPodiumScopia organiseert donderdag 16 januari de vertoning van kunstfilm ’Twijfel tussen waarheid en tijd’. Onno Wubbels van mbo-school SintLucas heeft de regisseur Jos Wigman en technicus Piet Ruissen bereid gevonden om de film vooraf toe te lichten in Podium Boxtel aan de Burgakker. De voorstelling begint om 20.15 uur.

De film uit 1994 was de eerste professionele Nederlandse speelfilm die met het VHS-videosysteem werd gemonteerd en afgespeeld en was daarmee revolutionair. Het verhaal gaat over een man die aan het einde van zijn leven naar Venentië gaat om zijn zeventigste verjaardag te vieren. Hij ziet dit als laatste reis. Tijdens het verjaardagsfeest stort hij in elkaar en maakt hij zijn leven nog een keer mee. De flashbacks in de film zijn, in tegenstelling tot de rest van de film, opgenomen in kleur en gaan vergezeld van abstracte, poëtische teksten.

Kaarten voor de voorstelling kosten acht euro en zijn vooraf verkrijgbaar in boekhandel Elckerlijc aan de Markt, het UITpunt in de bibliotheek of via www.podiumboxtel.nl.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Toverboom Geld en Makelaardij Podium Boxtel EmielTechniek Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Huidtherapie Elan Bikes support Doornmalen electro Filipe Meubelmakerijdenberg buisman optiek TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen