19:36:58    maandag, 03 augustus 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 25 februari 2012 17:26 uur, laatst gewijzigd op 25 februari 2012 17:27 uur

KunstCentrum Boxtel opent deuren

KunstCentrum Boxtel opent deuren

Op de foto: Wethouder Anton van Aert maakte een schilderij en opende daarmee KunstCentrum Boxtel. (Foto: Mariëlle Wijffelaars).

Wethouder Anton van Aert heeft zaterdag KunstCentrum Boxtel geopend. In het pand aan de Clarissenstraat, waar voorheen dierenspeciaalzaak Faunaland gevestigd was, heeft eigenaresse Jory Kerssens een galerie gerealiseerd waar werken van beginnende kunstenaars komen te hangen.

Van Aert opende KunstCentrum Boxtel door een klein schilderijtje te maken. ,,Dit werk mag niet in de galerie komen te hangen, want ik kan me echt niet meten met de Boxtelse kunstenaars", aldus de wethouder. Van Aert benadrukte blij te zijn met de komst van het kunstcentrum. ,,Het geeft beginnend talent de kans om te exposeren. Het is een aanwinst voor het centrum van Boxtel."

Naast het exposeren van schilderijen en beeldhouwwerken, wil Kerssens ook workshops geven. Daarnaast zijn er op woensdag en vrijdag inloopmiddagen voor kinderen. Onder de noemer Kinderatelier komen kinderen in aanraking met kunst. De galerie is geopend op woensdag van 10.00 tot 15.00 uur en donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Elan Bikes support Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Geerts advies Olieenzo TopSlank Toverboom Podium Boxtel Alfa buisman optiek EmielTechniek