RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:44:12    donderdag, 15 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 11 september 2013 10:55 uur, laatst gewijzigd op 11 september 2013 12:32 uur

Kritiek op wethouder over DKA

Kritiek op wethouder over DKA

De Kleine Aarde 2.0., het plan van Martijn Messing en Vincent Snels om het terrein aan het Klaverblad nieuw lezen in te blazen, stond dinsdagavond op de agenda van de raadscommissie Ruimtelijke Zaken. Vorige week werd echter bekend dat de samenwerking tussen de gemeente en de planmakers is gestopt. Verschillende fracties uitten dinsdag flinke kritiek op wethouder Peter van de Wiel.

Zo sprak Jos Hegeman (D66) van een ’groot debacle’. ,,We zijn aan het lijntje gehouden. Al jaren roepen we om concretisering van de plannen en ondertussen verpaupert het terrein. Ons vertrouwen is weg dat het tot een goed einde komt.” Ook Jan Vervoorn (Balans) sprak over ’veel onzekerheden die nu in ieder geval voorbij zijn.’ ,,Er werd in sprookjes geloofd.” Hij noemde de plannen rondom de Kleine Aarde ’luchtfietserij’. ,,Ik denk dat het duurzame imago van Boxtel door het schaliegasdossier allang is verdwenen.”

Wethouder Peter van de Wiel gaf aan dat de gemeente het initiatief heeft teruggenomen en de komende tijd aan de slag gaat met nieuwe plannen. Hij vertelde dat er afgelopen week een gesprek is geweest met een mogelijke nieuwe initiatiefnemer en hoopt in november met een eerste aanzet te komen.

Lees meer over De Kleine Aarde in Brabants Centrum van donderdag 12 september.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Koppelmans Doornmalen electro SNS Bank Olieenzo Zwanenberg adviesgroep Toverboom Café zaal Kloosterzicht 040Fit Gemeente Boxtel Kindertuin TopSlank Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Geerts advies Huidtherapie Rijschool Dolman Natasja fashion Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel