RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:23:10    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 27 juni 2013 22:40 uur

Kritiek op keuzes in dekkingsplan

Kritiek op keuzes in dekkingsplan

De laatste commissievergadering voor het zomerreces ging over het dekkingsplan, een voorschot op de begroting in het najaar. De commissieleden uitten zich kritisch over de voorgenomen maatregelen, zoals het uitstel van de herinrichting van de Markt en de bezuiniging op subsidies.

Door de terugloop van de rijksbijdragen is Boxtel genoodzaakt miljoenen te bezuinigen in de periode 2013-2017. In het dekkingsplan droeg het College van B. en W. al mogelijke opties aan, waaronder de verschuiving van de herinrichting van de Boxtelse Markt naar 2015. Dat geldt ook voor de bouw van een nieuwe school in de wijk Munsel/In Goede Aarde en renovatie van de Michaëlschool. ,,Kan het niet op een andere manier”, vroeg Anja van den Eijnden (PvdA/GroenLinks) zich af. De meeste commissieleden gaven echter hun mening over het dekkingsplan en kwamen niet met andere keuzes of alternatieven.

Ook de bezuiniging op subsidies stuitte de verschillende fracties tegen de borst. Nick Geerlings (SP) sprak van een ’omverwerping van de samenleving’ en Betsie van der Sloot (CDA) vond deze maatregel ’niet passen bij een beleid waarbij de burger centraal staat’. Wethouder Willie van de Langenberg stelde dat de klappen vooral in 2015 gaan vallen. ,,En als de rijksoverheid nog zes miljard extra bezuinigt, komt een gedeelte ook bij de gemeenten terecht.” Hij gaf aan in gesprek te willen met maatschappelijke instellingen over de subsidies. Ook volgt in het najaar nog een zogenoemde fundamentele discussie over het toekomstige beleid. De fracties stemden hiermee in.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel SNS Bank