11:33:02    zondag, 12 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 24 december 2013 11:42 uur, laatst gewijzigd op 25 december 2013 15:28 uur

Kribkesroute Liempde in trek

Kribkesroute Liempde in trek

Op de foto: Een groep medewerkers en familieleden van taxibedrijf Van Kronenburg bewonderen tijdens de Kribkesroute in Liempde de kerststal in de tuin van Ad en Anja Schellekens aan de Kerkheiseweg. (Foto: Albert Stolwijk).

De tweede Kribkesroute in Liempde, die vrijdag 13 december tijdens de kerstmarkt officieel geopend werd, is een groot succes. Al heel de week nemen verschillende kleinere en grotere groepen gewapend met een plattegrond vanaf het beginpunt bij de kiosk in het Concordiapark deel aan een van de twee tochten over respectievelijk vijf en zes kilometer.

Anton van de Ven nam vorig jaar het initiatief voor de Kribkesroute, een wandeling of fietstocht langs allerlei verlichte kerststallen in Liempde en het buitengebied van het klompendorp. Waar vorig jaar bijna vijftig stallen verrezen in de voortuinen en op andere plekken in Liempde, kunnen de deelnemers er dit keer tot en met Driekoningen (maandag 6 januari) onderweg ongeveer honderd bezichtigen.

Een groep medewerkers van het plaatselijke taxibedrijf Van Kronenburg en familieleden liepen maandagavond een van de twee tochten die langs tientallen Liempdse kribkes voerde. ,,Het idee om met collega’s de route te lopen, is onlangs spontaan geboren in de kantine”, liet Marion van de Riet, een van de medewerkers van het taxibedrijf, weten.

Van de Riet: ,,We hebben met een groep van in totaal achttien personen twee uur over de tocht gedaan. Ondanks de harde wind hebben we genoten van de vele verlichte kerstallen in alle soorten en maten en de heerlijke kerstsfeer in de straten van Liempde. Het is ons zo goed bevallen dat we komende zondag ook de tweede tocht, die onder meer door het buitengebied voert, gaan lopen. Maandag hebben we na afloop in café ’t Wapen van Liempde een warme kop chocomel genuttigd en zondag is het opnieuw de bedoeling dat we daar de wandeling afsluiten, maar dan met een uitsmijter."

Belangstellenden kunnen voor een plattegrond van de Kribkesroute, waarop ook allerlei activiteiten vermeld staan die tot en met begin januari plaatshebben in Liempde, terecht bij de volgende winkels en horecagelegenheden: café ’t Huukske, Het Wapen van Liempde, De Durpsherberg, ’t Struifhuis, Coop Liempde, De Pompoen, slagerij Beerens, bakkerij Van Eijndhoven, slijterij Putmans, VVV Boxtel en de bibliotheken in Boxtel en Liempde.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Remax-optimus Filipe Elan Bikes support TopSlank Geerts advies Meubelmakerijdenberg buisman optiek Olieenzo Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Alfa