RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:22:27    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 13 maart 2013 08:34 uur

Kouderecord in Zuid-Nederland

Het zuiden van Nederland, en dan met name de gebieden in Brabant en Limburg waar sneeuw ligt, hebben een recordkoude nacht achter de rug.

Volgens Meteo Consult is de temperatuur in het Limburgse Ell bij helder weer en weinig wind lokaal tot -13 graden gedaald. Zo koud is het in Zuid-Nederland sinds 1901 zo laat in het seizoen nog niet eerder geweest. In Boxtel werd op veel plekken een temperatuur van -10 tot -11 graden.

Koud weer in maart komt wel vaker voor, vooral aan het begin van de maand. De laagste gemeten temperatuur in maart stamt uit 2005. In de ochtend van de 4e werd het boven een dikke laag sneeuw in Marknesse -20,7 graden. Uitzonderlijk koud was het ook op 7 maart 1971 in Wageningen. Daar daalde de temperatuur toen tot -18,7 graden.

Maar in het zuiden zijn dergelijke temperaturen sinds 1901 veruit nog niet bereikt. Daarom zijn de temperaturen, zoals die de afgelopen nacht zijn opgetreden, ook zo bijzonder. Vanaf vandaag gaan de scherpste kantjes van het winterweer af.

Nadat een paar sneeuwbuien over het land naar het zuidoosten zijn getrokken, draait de wind naar noord tot noordwest en kunnen de temperaturen in het hele land weer tot enkele graden boven nul oplopen. Tot en met vrijdag vriest het in de nachten nog wel flink.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Huidtherapie Geerts advies Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank