RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:15:02    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 20 juli 2011 16:00 uur, laatst gewijzigd op 21 juli 2011 13:45 uur

Koopjesjacht bij Kinderboerderij

Koopjesjacht bij Kinderboerderij

Op de foto: Bezoekers van de Kinderboerderij lopen langs de diverse dekens op zoek naar leuke koopjes. (Foto: Albert Stolwijk).

In de eerste en laatste week van de zomervakantie wordt bij de Kinderboerderij traditiegetrouw de dubbeltjesmarkt gehouden. Wegens de slechte weersvoorspellingen van vorige week, werd de markt echter uitgesteld. Woensdag kon de Boxtelse jeugd toch hun tweedehands speelgoed en boeken verkopen op het terrein van de Kinderboerderij.

Stripboeken, autootjes, videobanden en knuffels vormen het grootste aanbod tijdens de dubbeltjesmarkt. Ook de deken van Loek van den Boogaert ligt vol met knuffels. ,,Mijn stripboeken wil ik niet verkopen, die lees ik zelf nog heel graag”, zegt Loek stellig. ,,Mama zei dat ik ook wat auto’s weg moest doen, maar dat wil ik niet. En het zijn mijn autootjes dus mag ik zeggen wat ik ermee wil doen.”

De verkoop gaat bij Imke van der Meijden erg goed. Ze heeft al veel van haar speelgoed verkocht. ,,Dat is helemaal niet zonde”, vindt Imke. ,,Ik speel er zelf toch niet meer mee. Ik vind het wel jammer dat ik van mijn verdiende geld geen spulletjes bij andere kinderen mag kopen. Maar dat vindt mama niet goed.”

Dat de dubbeltjesmarkt vorige week werd afgelast kwam door het slechte weer. ,,Uiteindelijk viel het wel mee, maar er was onweer en storm voorspeld”, zegt coördinator Karin van Rijst. ,,Vandaag valt het weer ook een beetje tegen, maar het is in ieder geval droog.” De opkomst is volgens Van Rijst minder groot dan andere jaren. ,,Dat hangt ook samen met het tijdstip. De eerste week van de vakantie zijn de meeste mensen nog wel thuis, deze week zijn al veel mensen in het buitenland.”

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Doornmalen electro Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen