19:30:12    dinsdag, 18 juni 2019
brabants centrum logo
Maandag, 10 februari 2014 12:01 uur, laatst gewijzigd op 10 februari 2014 12:21 uur

'Koop een eigen stukje Elckerlijc'

\'Koop een eigen stukje Elckerlijc\'

Sinds Ferry Schoth en Nico van der Sprong twee weken geleden bekendmaakten dat hun boekhandel Elckerlijc zou stoppen, regent het steunbetuigingen. Na de Nationale Boekenweek stopt het tweetal ermee, maar de beide eigenaren hopen nog een opvolger te vinden. Wellicht via crowdfunding…

De vele – vaak teleurgestelde – reacties van het winkelend publiek, zorgden ervoor dat de eigenaren een nieuwe mogelijkheid zagen om Elckerlijc voort te laten bestaan. ,,In andere plaatsen zijn al boekhandels geweest die door middel van crowdfunding konden blijven bestaan”, vertelt Van der Sprong. Schoth vult aan: ,,Het idee is dat een aantal mensen gezamenlijk eigenaar wordt. Dit kan door het kopen van certificaten voor een bepaald bedrag. Op die manier wordt een zaak tóch voortgezet.”

De eigenaren hopen dat Boxtelaren zich zullen melden en mee willen werken aan crowdfunding om zo Elckerlijc voort te laten bestaan. Het tweetal benadrukt wel dat haast geboden is. ,,We willen per 1 april stoppen, dus moeten een maand van te voren weten of er genoeg animo is”, legt Van der Sprong uit. Schoth: ,,Mogelijk dat deze vorm van financiering een gedreven ondernemer over de streep trekt. Want Elckerlijc helemaal weg? Dat willen wij ook liever niet.”

 

Advertenties