RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:48:50    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 28 maart 2013 15:08 uur, laatst gewijzigd op 28 maart 2013 16:50 uur

'Koninklijke' Proefkamermuziek

\'Koninklijke\' Proefkamermuziek

Op de foto: Het Nederlands Blazers Ensembel bestaat uit twintig topmusici en is op 25 april voor het eerst in Boxtel te beluisteren.

De derde aflevering van de concertserie Proefkamermuziek krijgt donderdag 25 april een koninklijk tintje. In de Boxtelse Sint-Petrusbasiliek treedt het Nederlands Blazers Ensemble op. Het gerenommeerde gezelschap luistert vijf dagen later de troonswisseling in de Nieuwe Kerk te Amsterdam op, zo werd vandaag bekend.

Het Nederlands Blazers Ensemble brengt in Boxtel een opmerkelijk programma ten gehore. Het voert een bewerking uit van de zevende symfonie van Beethoven. Wie dit arrangement schreef in onbekend, maar mogelijk de componist zelf. Een geheel nieuwe bewerking staat op de lessenaar van Beethovens vijfde symfonie. Voor de vele liefhebbers van (blaas)muziek belooft het concert een hoogstandje te worden.

Nooit eerder trad het gezelschap in Boxtel op; dat de muzikanten op 30 april de inhuldiging van koning Willem-Alexander mede opluisteren geeft het concert in de Sint-Petrusbasiliek extra allure. Te meer omdat nog twee gezelschappen uit de serie Proefkamermuziek in de Nieuwe Kerk optreden: het Nederlands Kamerkoor (dat in januari in Boxtel te gast was) en Amsterdam Sinfonietta, dat in mei optreedt.

Proefkamermuziek begint om 20.30 uur. Entreekaarten kosten 23 euro, inclusief een glas wijn na afloop tijdens een ontmoeting met de musici in Podium Boxtel. Reserveren van kaarten kan via www.podiumboxtel.nl.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Proef Culinair Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Olieenzo Beleef Boxtel Geerts advies Gemeente Boxtel