16:54:26    vrijdag, 03 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 24 juni 2011 12:27 uur, laatst gewijzigd op 24 juni 2011 15:02 uur

'Koninklijk' bezoek in Liempde

\'Koninklijk\' bezoek in Liempde

Op de foto: Het koninklijk bezoek arriveert in Liempde. (Foto: Gerard Schalkx).

De kleuterklassen (groepen 1 en 2) van basisschool De Oversteek in Liempde zijn al wekenlang in de ban van een project over prinsen en prinsessen en koningen en koninginnen. Groep 1/2a van juffrouw Antoinette werd inmiddels al twee keer bezocht door de koningin (vertolkt door José Quinten uit Liempde), de moeder van Doornroosje.

In de klas las de koningin het sprookje van Doornroosje voor, dat de kinderen nu voor een toneelstuk aan het instuderen zijn. De gehele klas bouwde daarnaast een compleet kasteel na van dozen en omdat de koningin bij haar eerste bezoek een hoed op had - ze was haar kroon kwijtgeraakt – knutselden de leerlingen een spiksplinternieuwe kroon in elkaar.

De koningin bracht vrijdag onder grote belangstelling opnieuw een bezoek aan De Oversteek. Vergezeld van haar hofdame en de ridders Teun (links op de foto) en ridder Fenn kwam ze compleet met rijtuig en koetsier naar de basisschool.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro TopSlank Meubelmakerijdenberg buisman optiek Toverboom Geerts advies Filipe EmielTechniek Alfa Elan Bikes support Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Beleef Boxtel Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht Olieenzo