RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
11:00:19    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 26 april 2013 12:29 uur, laatst gewijzigd op 26 april 2013 13:48 uur

Koningsspelen starten met dans

Koningsspelen starten met dans

Op de foto: Op 'Bewegen is gezond' van Kinderen voor Kinderen werd ook door leerlingen van de Prinses Amaliaschool gedanst. (Foto: Peter de Koning).

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima gaven vrijdag om 09.30 uur het startssein van de Koningsspelen. Ruim 1,3 miljoen basisschoolleerlingen deden hier aan mee. Ook op scholen in Boxtel, Liempde, Lennisheuvel, Esch en Gemonde stond sporten, bewegen en dansen centraal.

Op de basisscholen werd gezamenlijk ontbeten, vervolgens werd om half tien in de klassen samen gedanst. In heel Nederland dansten kinderen op hetzelfde tijdstip het op het nummer 'Bewegen is gezond' van Kinderen voor Kinderen. Op de Boxtelse Prinses Amaliaschool werd ook enthousiast meegedanst. Voor deze leerlingen waren de Koningsspelen extra speciaal: de school is ten slotte genoemd naar de oudste dochter van het prinselijk paar.

Na de danssessie werd op alle scholen gesport en spelletjes gedaan. Enkele groepen gingen naar sportvelden om te bewegen. Leerlingen van basisschool De Oversteek in Liempde gingen naar DVG en HCL, in de stromende regen werden hockeyoefeningen en balspellen gespeeld. Omdat alle kinderen  gekleed in oranje naar school waren gekomen zagen de sportvelden er, ondanks de regen, toch erg vrolijk uit.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Proef Culinair Doornmalen electro Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen