00:10:35    woensdag, 24 juli 2019
brabants centrum logo
Zondag, 05 mei 2013 08:57 uur, laatst gewijzigd op 08 mei 2013 12:35 uur

Koningspaar bezoekt Brabant

Koningspaar bezoekt Brabant

Op de foto: Staatsieportret koning Willem-Alexander en koningin Máxima. (Foto: RVD)

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezoeken woensdagmiddag 12 juni de provincie Noord-Brabant. In Oisterwijk loopt de nieuwe vorst over circa honderd, op de grond uitgespreide gildevaandels. Oók dat van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris uit Boxtel, van Sint-Antonius Abt uit Liempde en van beide Gemondse broederschappen.

Na ’s ochtends een kennismakingsbezoek te hebben gebracht aan Limburg arriveert het koningspaar op luchtmachtbasis De Peel. Van hieruit gaat het naar Roosendaal om. Aansluitend worden in Oisterwijk ruim tweehonderd vertegenwoordigers van de gilden verwacht. Daarbij zijn in ieder geval enkele leden van de Boxtelse schuts, zo meldt hoofdman Jacques Habraken. Dat de nieuwe landsheer tijdens zijn Blijde Incomste over de gildevaandels mag schrijden is een eeuwenoud voorrecht.

Na de stop in Oisterwijk wordt het koninklijk bezoek afgerond in ’s-Hertogenbosch.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Gemeente Boxtel Olieenzo Proef Culinair