03:36:39    maandag, 06 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 03 januari 2014 20:35 uur, laatst gewijzigd op 03 januari 2014 21:34 uur

Koning Willem-Alexander feliciteert darter Michael van Gerwen

Koning Willem-Alexander feliciteert darter Michael van Gerwen

Op de foto: Michael van Gerwen is het stralend middelpunt van de huldiging in Vlijmen. (Foto: Peter de Koning).

Heel Vlijmen was vrijdagavond uitgelopen voor de uitbundige huldiging van darter Michael van Gerwen. Hun dorpsgenoot, die werd geboren en opgroeide in Boxtel, won op Nieuwjaarsdag het PDC wereldkampioenschap in Londen. ,,Ik sta hier met klamme handjes."

Naast vele honderden inwoners van Vlijmen (gemeente Heusden) hadden ook nationale en internationale media zich aan de Julianastraat in Vlijmen verzameld voor de huldiging. Voor gemeentehuis en kerk was een groot podium gebouwd, waar met een spetterende lichtshow en luide muziek de komst van Mighty Mike werd aangekondigd.

Voorafgaand aan de huldiging gaf Van Gerwen in de raadzaal van het Vlijmense gemeentehuis een persconferentie. Hij vertelde per post een felicitatie te hebben ontvangen van koning Willem-Alexander. Premier Mark Rutte heeft de darter telefonisch gefeliciteerd met het behalen van de wereldtitel.

Van Gerwen vertelde het prima te vinden dat de festiviteiten in Vlijmen plaatsvinden. In Boxtel gingen veel stemmen op om juist in zijn geboortedorp een feestje te vieren. ,,Vorig jaar hebben we het zo afgesproken", aldus de darter. ,,Toen werd in nog in Boxtel gehuldigd. Nu woon ik hier en vind ik het leuk om hier te feesten."

Boxtel zal hij trouwens niet vergeten. Lachend: ,,Het is niet zo ver hoor! Mijn familie en vrienden wonen er en met de auto ben ik er zo. Ik zal er dus best nog eens langskomen. Maar nu nog even niet, ik vertrek morgen naar Australië."

Op het podium werd Van Gerwen uitbundig toegezongen, onder meer door zanger Tim Schalkx uit Boxtel. Burgemeester Jan Hamming verraste Van Gerwen met een kampioensboom. Die zal later die jaar geplant worden naast de boom die de Vlijmense wielrenner Lars Boom al eens kreeg. ,,Nog even doorgaan en we hebben zo een wereldkampioenenbos", sprak Hamming.

Lees meer over de huldiging van Michael van Gerwen in Brabants Centrum van donderdag 9 januari. Op Facebook presenteert Brabants Centrum een uitgebreide fotoreportage van de huldiging in Vlijmen.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa TopSlank Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek buisman optiek Elan Bikes support Olieenzo Remax-optimus Huidtherapie Geld en Makelaardij Doornmalen electro Filipe Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom