RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:20:47    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 05 oktober 2013 09:01 uur, laatst gewijzigd op 05 oktober 2013 09:02 uur

Kom ook naar de Dommelbimd

Kom ook naar de Dommelbimd

Op de foto: Zicht op het natte gebied nabij de Konijnshoolsedreef in Boxtel dat stichting Dommelbimd wil omvormen tot natuurgebied. (Foto: Dommelbimd).

Stichting Dommelbimd opent zondag 6 oktober tussen 14.00 en 16.30 uur de poorten van de weilanden aan de Konijnshoolsedreef in Boxtel. Het gebied is in beeld voor natuurontwikkeling.

Via een openbare verkoop kwamen de drassige weilanden aan de oever van de Dommel afgelopen voorjaar te koop. Drie buurtbewoners zagen het als een uitgelezen kans om het gebied, dat jarenlang niet toegankelijk was, te behouden voor de Boxtelse gemeenschap en richtten de Stichting Dommelbimd op.

Aanvankelijk dacht het drietal 250 certificaten à duizend euro te moeten verkopen voor de financiering van de aankoop, maar dankzij toezeggingen van Streekrekening Het Groene Woud en het provinciale project Landschappen van Allure, kan worden volstaan met honderd certificaten. Twintig daarvan zijn inmiddels aan de man gebracht.

Met elk certificaat dat de stichting Dommelbimd verkoopt, wordt een kavel van 300 vierkante meter van het weiland gereserveerd. Brabants Landschap heeft zich opgeworpen om de aankoop voor te financieren. Als niet alle honderd certificaten kunnen worden gesleten, verkoopt deze natuurstichting de overblijvende delen van de beemd die is gesitueerd ten zuiden van het Jacob-Roelandslyceum.

Kamerkoor Ratatouille treedt om 15.15 uur op in de beemd. Wie het gebied zondagmiddag wil verkennen, dient aan te sluiten bij een van de twee rondleidingen die het stichtingsbestuur om 14.15 en 15.30 uur verzorgt.

 

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel SNS Bank Proef Culinair Doornmalen electro Huidtherapie Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg