19:48:20    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 05 oktober 2013 09:01 uur, laatst gewijzigd op 05 oktober 2013 09:02 uur

Kom ook naar de Dommelbimd

Kom ook naar de Dommelbimd

Op de foto: Zicht op het natte gebied nabij de Konijnshoolsedreef in Boxtel dat stichting Dommelbimd wil omvormen tot natuurgebied. (Foto: Dommelbimd).

Stichting Dommelbimd opent zondag 6 oktober tussen 14.00 en 16.30 uur de poorten van de weilanden aan de Konijnshoolsedreef in Boxtel. Het gebied is in beeld voor natuurontwikkeling.

Via een openbare verkoop kwamen de drassige weilanden aan de oever van de Dommel afgelopen voorjaar te koop. Drie buurtbewoners zagen het als een uitgelezen kans om het gebied, dat jarenlang niet toegankelijk was, te behouden voor de Boxtelse gemeenschap en richtten de Stichting Dommelbimd op.

Aanvankelijk dacht het drietal 250 certificaten à duizend euro te moeten verkopen voor de financiering van de aankoop, maar dankzij toezeggingen van Streekrekening Het Groene Woud en het provinciale project Landschappen van Allure, kan worden volstaan met honderd certificaten. Twintig daarvan zijn inmiddels aan de man gebracht.

Met elk certificaat dat de stichting Dommelbimd verkoopt, wordt een kavel van 300 vierkante meter van het weiland gereserveerd. Brabants Landschap heeft zich opgeworpen om de aankoop voor te financieren. Als niet alle honderd certificaten kunnen worden gesleten, verkoopt deze natuurstichting de overblijvende delen van de beemd die is gesitueerd ten zuiden van het Jacob-Roelandslyceum.

Kamerkoor Ratatouille treedt om 15.15 uur op in de beemd. Wie het gebied zondagmiddag wil verkennen, dient aan te sluiten bij een van de twee rondleidingen die het stichtingsbestuur om 14.15 en 15.30 uur verzorgt.

 

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Beleef Boxtel Alfa buisman optiek Huidtherapie Filipe Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Doornmalen electro Elan Bikes support Geld en Makelaardij Olieenzo Geerts advies TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg