18:52:25    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 21 februari 2013 09:32 uur, laatst gewijzigd op 23 februari 2013 10:40 uur

Koen de Kort weer op de fiets

Koen de Kort weer op de fiets

Op de foto: Koen de Kort tijdens de proloog van de Tour de France vorig jaar in Luik. (Archieffoto: Marc Cleutjens).

De Liempdse wielrenner Koen de Kort liep twee weken geleden een sleutelbeenbreuk op na een val in de Ronde van Qatar. Hij trainde na de operatie in het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven op de hometrainer in zijn ouderlijk huis in Liempde. Woensdag meldde de renner via Twitter dat hij zijn eerste trainingskilometers buiten heeft gemaakt.

,,De eerste keer op de fiets ging opmerkelijk goed ondanks de kou. Ik kijk er naar uit om snel weer goed te kunnen trainen”, liet De Kort dinsdag via Twitter weten. Het oorspronkelijke plan van de Liempdenaar was om komend weekeinde deel te nemen aan Omloop het Nieuwsblad (zaterdag) en Kuurne-Brussel-Kuurne (zondag), maar deze koersen moet de renner aan zich voorbij laten gaan. De Kort hoopt zijn rentree te maken in de meerdaagse Italiaanse etappekoers Tirreno-Adriatico, die op 7 maart van start gaat.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Toverboom Meubelmakerijdenberg Olieenzo Doornmalen electro TopSlank Podium Boxtel EmielTechniek Huidtherapie Geld en Makelaardij Filipe Remax-optimus