09:57:49    vrijdag, 19 juli 2019
brabants centrum logo
Zondag, 24 juni 2012 18:45 uur, laatst gewijzigd op 24 juni 2012 18:47 uur

Koen de Kort tiende op NK

Koen de Kort tiende op NK

Op de foto: Koen de Kort presteert sterk dit seizoen. Zondag werd hij tiende op het NK wielrennen in Kerkrade. (Foto: Gerard Schalkx).

Koen de Kort uit Liempde is zondag in Kerkrade knap tiende geworden op het NK wielrennen. Niki Terpstra won de titelstrijd met overmacht.

De Kort was met 25 wielrenners de enige die de finish haalde, alle andere deelnemers - in totaal 113 deelnemers hadden zich ingeschreven - stapten af vanwege de zeer zware omstandigheden. Naast een loodzwaar parkoers, bestaande uit 22 rondes van bijna 11 kilometer met zeer steile beklimmingen, regende het de hele dag pijpenstelen.

Niki Terpstra (Omega Pharma-Quick Step) was veruit de sterkste en won na de lange solo, Lars Boom (Rabobank) werd op afstand tweede, voor verrassing Bert-Jan Lindeman van Vacansoleil. Koen de Kort kwam op ruim acht minuten van de winnaar over de meet, samen met Rabo-renner Maarten Tjallingii.

De Kort, rijdend voor Argos-Shimano, bereidt zich na de slijtageslag in Zuid-Limburg de komende week voor zijn tweede Tour de France. Zaterdag 30 juni start La Grande Boucle met een proloog in de binnenstand van de Waalse stad Luik.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Doornmalen electro Huidtherapie Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding