21:01:35    zondag, 18 augustus 2019
brabants centrum logo
Maandag, 14 januari 2013 19:13 uur, laatst gewijzigd op 15 januari 2013 08:28 uur

Koen de Kort start 'Down Under'

Koen de Kort start \'Down Under\'

Op de foto: Koen de Kort (midden) voert het peloton aan in de laatste meters van de Ster ZLM Toer in Boxtel. (Foto: Gerard Schalkx).

De Liempdse profwielrenner Koen de Kort is door de ploegleiding van Argos-Shimano geselecteerd voor deelname aan de Tour Down Under. De etappekoers in Australië markeert de opening van het wielerseizoen.

De Kort reed al vaker mee aan de Tour Down Under. De Liempdenaar bivakkeert de wintermaanden doorgaans in Australië omdat zijn vriendin Kaitlin hier vandaan komt. In Australië is het momenteel zomer en onder soms tropische omstandigheden bereidt De Kort zich voor op de voorjaarsklassiekers.

Met Argos-Shimano gaat De Kort een druk seizoen tegemoet. De ploeg van Iwan Spekenbrink werd enkele weken geleden aangewezen als een van de deelnemende teams aan de Pro Tour. Daarmee is de formatie verzekerd van deelname aan alle grote eendagskoersen en etappewedstrijden.

Het team van Argos-Shimano voor de Tour Down Under bestaat naast De Kort onder meer uit topsprinter Marcel Kittel, die vorig jaar juni in Boxtel de slotetappe van de Ster ZLM Tour won.

De Tour Down Under duurt van 20 tot en met 27 januari en start in Adelaide.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Geerts advies Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Olieenzo Proef Culinair