RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:23:45    zaterdag, 20 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 22 augustus 2014 17:11 uur, laatst gewijzigd op 22 augustus 2014 17:13 uur

Koen de Kort stapt op in Vuelta

Koen de Kort stapt op in Vuelta

Op de foto: Koen de Kort maakt zich op voor zijn tweede grote etappekoers in 2014. De Liempdenaar start zaterdag in La Vuelta. (Foto: Marc Cleutjens).

De Liempdse wielrenner Koen de Kort van Giant-Shimano gaat zaterdag van start in de Ronde van Spanje (La Vuelta). Met Ramon Sinkeldam vormt hij een Nederlands duo binnen de formatie, die verder onder meer bestaat uit de Duitse topsprinter John Degenkolb.

La Vuelta gaat zaterdag van start in Jerez de la Frontera waar een 12 kilometer lange ploegentijdrit op het programma staat. Zondag volgt de eerste etappe, van Algeciras nabij Gibraltar naar San Fernando. De slotrit voert op 14 september naar bedevaartsplaats Santiago de Compostela in Noordwest-Spanje.

Koen de Kort rijdt in La Vuelta met rugnummer 114 en begint aan zijn tweede grote rittenkoers dit seizoen. In juli maakte hij deel uit van de succesvolle equipe van Giant-Shimano die Marcel Kittel aan vier etappezeges hielp. Kittel won ook de slotrit op de Champs d'Elysées.

In totaal elf Nederlandse renners verschijnen in Spanje aan de start. Vrijdag werd bekend dat titelverdediger Christ Horner (Garmin) niet meedoet. Hij wordt om gezondheidsredenen thuisgehouden door zijn ploeg omdat de cortisolwaarden na ziektebehandeling te laag zijn.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Geerts advies