06:06:39    donderdag, 27 juni 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 22 augustus 2014 17:11 uur, laatst gewijzigd op 22 augustus 2014 17:13 uur

Koen de Kort stapt op in Vuelta

Koen de Kort stapt op in Vuelta

Op de foto: Koen de Kort maakt zich op voor zijn tweede grote etappekoers in 2014. De Liempdenaar start zaterdag in La Vuelta. (Foto: Marc Cleutjens).

De Liempdse wielrenner Koen de Kort van Giant-Shimano gaat zaterdag van start in de Ronde van Spanje (La Vuelta). Met Ramon Sinkeldam vormt hij een Nederlands duo binnen de formatie, die verder onder meer bestaat uit de Duitse topsprinter John Degenkolb.

La Vuelta gaat zaterdag van start in Jerez de la Frontera waar een 12 kilometer lange ploegentijdrit op het programma staat. Zondag volgt de eerste etappe, van Algeciras nabij Gibraltar naar San Fernando. De slotrit voert op 14 september naar bedevaartsplaats Santiago de Compostela in Noordwest-Spanje.

Koen de Kort rijdt in La Vuelta met rugnummer 114 en begint aan zijn tweede grote rittenkoers dit seizoen. In juli maakte hij deel uit van de succesvolle equipe van Giant-Shimano die Marcel Kittel aan vier etappezeges hielp. Kittel won ook de slotrit op de Champs d'Elysées.

In totaal elf Nederlandse renners verschijnen in Spanje aan de start. Vrijdag werd bekend dat titelverdediger Christ Horner (Garmin) niet meedoet. Hij wordt om gezondheidsredenen thuisgehouden door zijn ploeg omdat de cortisolwaarden na ziektebehandeling te laag zijn.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Olieenzo Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Proef Culinair Doornmalen electro Gemeente Boxtel