06:13:06    donderdag, 27 juni 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 19 juni 2012 12:10 uur, laatst gewijzigd op 21 juni 2012 11:00 uur

Koen de Kort naar Tour de France

Koen de Kort naar Tour de France

Op de foto: Koen de Kort poseert kort voor de start van de Ster ZLM Tour in Schijndel met twee fans. (Foto: Marc Cleutjens).

Team Argos-Shimano heeft dinsdag de definitieve selectie voor de Tour de France bekendgemaakt. De Liempdse wielrenner Koen de Kort is ook in de ploeg opgenomen en kan zich opmaken voor zijn tweede Tour de France.

In het team van Argos-Simano zitten naast De Kort ook de Nederlanders Tom Veelers, Albert Timmer en Roy Curvers. Uit Duitsland komen het sprintkanon Marcel Kittel, Johannes Fröhlinger en Patrick Gretsch, Frankrijk is vertegenwoordigd met Yann Huguet en Matthieu Sprick.

Het doel van Argos-Shimano is om dit jaar een etappe te winnen in de Tour de France. Dat kan via een massasprint of door een aanval. De ploeg heeft hoge verwachtingen van sprinter Marcel Kittel, die zondag de slotetappe van de Ster ZLM Toer in Boxtel won en het duel wil aangaan met wereldkampioen Mark Cavendish. ,,Ik ga naar de Tour de France om Cavendish uit te dagen”, sprak Kittel dinsdag tijdens de ploegpresentatie. ,,Ik kijk er naar uit om hem aan te vallen, hij is momenteel de beste sprinter ter wereld.”

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Olieenzo Huidtherapie Beleef Boxtel Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht