RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:11:51    vrijdag, 26 april 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 18 augustus 2011 10:14 uur, laatst gewijzigd op 18 augustus 2011 14:23 uur

Koen de Kort klaar voor Vuelta

Koen de Kort klaar voor Vuelta

Op de foto: Koen de Kort in volle actie tijdens de Ster Elektro Toer in 2009. (Archieffoto Gerard Schalkx).

Koen de Kort uit Liempde heeft in de Nederlands-Belgische etappekoers Eneco Tour aangetoond in een uitstekende vorm te steken voor de Ronde van Spanje. De profwielrenner van Skil-Shimano maakte donderdag onder meer indruk met zijn vierde plaats in de koninginnerit van Heers naar Andenne door de Ardennen, waarin een aantal klimmetjes opgenomen was dat ook in de klassieker Waalse Pijl is opgenomen.

De ’Vuelta a España’ wordt verreden van zaterdag 20 augustus tot en met zondag 11 september. De start vindt plaats in Benidorm in het zuidoosten van Spanje waar zaterdag een ploegentijdrit verreden wordt met een lengte van 16 kilometer. De finishplaats in de slotetappe op zondag 11 september is Madrid.

,,Wij richten ons tijdens de Vuelta vooral op dagsuccessen”, liet de in Spanje woonachtige De Kort dinsdag weten. ,,We beschikken niet over renners die hoog kunnen eindigen in het algemeen klassement, waardoor we allemaal min of meer een vrije rol hebben en mee mogen gaan met ontsnappingen. Ik heb nu eindelijk de goede vorm te pakken, nadat ik in het voorjaar veel last had van een knieblessure. Ik heb er veel zin in”, zegt De Kort enthousiast. ,,Het is zeker niet mijn bedoeling om alleen maar een beetje mee te koersen. Ik hoop dat ik iets moois kan laten zien en kan aantonen dat ik al weken in goede doen ben.”         

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Huidtherapie Doornmalen electro