09:20:09    zondag, 16 juni 2019
brabants centrum logo
Maandag, 10 december 2012 22:07 uur, laatst gewijzigd op 11 december 2012 21:58 uur

Koen de Kort in UCI's World Tour

Koen de Kort in UCI\'s World Tour

Op de foto: Koen de Kort in actie tijdens de proloog van de Tour de France in Luik, begin juli 2012. (Foto: Marc Cleutjens).

De Nederlandse wielerploeg Argos-Shimano met Liempdenaar Koen de Kort in de gelederen heeft voor de komende vier jaar een licentie gekregen voor de World Tour. Daarmee komt de ploeg uit op het hoogste niveau in de internationale wielersport.

De UCI maakte maandag bekend dat Argos-Shimano deel gaat uitmaken van de World Tour. Daarmee is de ploeg van De Kort verzekerd van deelname aan alle grote internationale klassiekers en wielerrondes, waaronder de Tour de France, de Giro d’Italia en de Vuelta.

,,Deze licentie is een beloning voor de combinatie van een sterke groep renners en een innovatieve begeleidingsstaf, die zichzelf eigenlijk de World Tour in hebben gereden'', zei manager Iwan Spekenbrink in een reactie.

Begin dit jaar werd Skil als hoofdsponsor van de ploeg opgevolgd door oliebedrijf Argos. Het team van Spekenbrink kreeg een wildcard voor de Ronde van Frankrijk en deed ook mee aan de Ronde van Spanje.

In de Tour de France bleef Argos-Shimano met lege handen staan, mede door het vroegtijdig uitvallen van topsprinter Marcel Kittel. Kittel won kort voor de start van La Grande Boucle nog de slotetappe van de Ster ZLM Tour in Boxtel. In de Vuelta bezorgde de Duitser John Degenkolb zijn ploeg liefst vijf ritzeges.

Advertenties