15:13:31    dinsdag, 16 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 01 mei 2014 13:59 uur, laatst gewijzigd op 01 mei 2014 14:04 uur

Koeien in de Dommelbimd

Koeien in de Dommelbimd

De Dommelbimd heeft sinds zondag nieuwe bewoners. Die dag werd een kleine kudde koeien losgelaten in het natuurgebied dat gelegen is tussen de Eindhovenseweg en kasteelpark Stapelen. De koeien gaan het gebied begrazen; hun gedrag wordt de komende maanden bestudeerd door studenten van de Hogere Agrarische School (HAS) in ’s-Hertogenbosch.

Het plan om het gebied per 1 januari 2015 met particuliere gelden te kopen van Brabants Landschap staat inmiddels ook landelijk in de schijnwerpers. Dagblad Trouw schreef al eens een reportage, radioprogramma Vroege Vogels bracht een bezoek toen er fruitboompjes werden geplant en laatst was RTL Nieuws te gast op het terrein aan de Konijnshoolsedreef in Boxtel. Voor de jaarwisseling wil de stichting 300.000 euro opgehaald hebben en op dit moment heeft de penningmeester ongeveer 212.000 euro in kas.

Tijdens het nieuwe evenement De Groene Draad werden vijf drachtige koeien losgelaten. De dieren gaan tot aan de winter grazen in het gebied dat grenst aan de Dommel en een omvang heeft van 6,5 hectare. Ze worden in de gaten gehouden door studenten van de HAS. En binnen nu en vier weken bevallen de koeien van een kalfje. Kijk voor meer informatie op www.dommelbimd.nl.

Lees meer over de koeien in de Dommelbimd in Brabants Centrum van donderdag 1 mei.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij