RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:22:11    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 07 april 2011 21:59 uur, laatst gewijzigd op 08 april 2011 11:05 uur

Knuffelen met Annerijn en Rosaline

Knuffelen met Annerijn en Rosaline

Hebben alle lammetjes een naam? Dat was woensdagochtend 6 april de meest gestelde vraag tijdens een excursie van alle Essche kleuterklassen bij Harrie en Mien van der Aa aan de Gemondesestraat op Onrooi. De dertig ooien hebben de voorbije weken welgeteld 46 lammetjes op de wereld gezet en de kleuters van de Sint-Willibrordusschool gingen ze melk geven, brokken serveren en natuurlijk knuffelen...

Harrie van der Aa houdt alle gegevens van zijn schapen en lammeren nauwkeurig bij, in een schrift én in de computer. En warempel, de meeste lammetjes hebben een naam. ,,Die krijgen ze van onze kleinkinderen als die op bezoek zijn”, vertelt Van der Aa. Vlotte namen staan dus achter de officiële nummers die de dieren van overheidswege verplicht moeten dragen. ,,We hebben een Annerijn, een Marieke, een Anouk, een Femke en een Rosaline.”

Het is niet de eerste keer dat de Essche kleuters op bezoek zijn bij het echtpaar Van der Aa. ,,Onze kleinkinderen zitten in Esch op school en daarom nodigen we de klassen uit”, aldus Van der Aa. ,,Dit jaar zit Bram bij de kleuters, dus hebben we ze weer allemaal uitgenodigd.” Leerkracht Boudewijn van de Ven van klas 1-2b is blij met de invitatie. ,,Een bezoek aan de lammetjes past prima in ons lenteproject.”

Het hoogtepunt van de excursie is het moment als een paar lammetjes melk mogen drinken uit een babyfles. Ondanks tegenstribbelen van de moederschapen worden drie lammetjes uit de stal gehaald. Zodra ze de speen voelen, is het drinken geblazen. ,,Vooral als lammetjes een tweelingbroertje of -zusje hebben, krijgen ze wel eens te weinig melk en geven we de fles”, legt Mien van der Aa uit. De lammetjes zijn nog te jong om al in de wei te lopen. ,,Morgen gaan we oefenen, als je over een paar dagen langskomt dartelen ze allemaal buiten.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Geld en Makelaardij Huidtherapie Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen