RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:26:03    maandag, 19 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 02 november 2013 13:21 uur, laatst gewijzigd op 02 november 2013 13:27 uur

Knotten en zagen in de natuur

Knotten en zagen in de natuur

Op de foto: Vrijwilligers gingen zaterdagochtend aan de slag in het heidelandschap in De Geelders. Daar werden verschillende dennenbomen omgezaagd. (Foto: Annelieke van der Linden).

Op 480 locaties in Nederland konden vrijwilligers zaterdagochtend meehelpen in de natuur. Ook in Boxtel en Liempde kregen mensen de kans een steentje bij te dragen. Midden in De Geelders ging een groep aan de slag in het heidelandschap en aan de Kempseweg in Boxtel werden wilgen geknot door de Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel (WNLB).

De activiteit in de Huisvennen in natuurgebied Kampina werd afgelast vanwege te weinig aanmeldingen, maar nabij café Het Groene Woud aan de Kasterensestraat in Liempde stonden 25 personen om 09.00 uur te trappelen om aan de slag te gaan in De Geelders. ,,De heide moet heide blijven”, legde Eric van Oijen van de Natuurwerkgroep Liempde. En daarom zaagden vrijwilligers allerlei kleine dennenboompjes om. Alle takken werden weggesleept om er een kleine wal van te maken waar vogels en insecten in kunnen leven.

In de achtertuin van een bewoner aan de Kempseweg in Boxtel werden 15 wilgen geknot. ,,De Natuurwerkdag valt samen met de start van het knotseizoen”, legde coördinator José Poort van de WNLB uit. ,,Jaarlijks maken we in september een ronde door de omgeving om te kijken welke wilgen aan de beurt zijn. Vorig seizoen hebben we ruim vierhonderd bomen geknot.” Kijk voor foto’s van de Natuurwerkdag op de Facebookpagina van Brabants Centrum.

Lees meer over de Natuurwerkdag in Brabants Centrum van donderdag 7 november.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Koppelmans Natasja fashion SNS Bank Tiga Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Zwanenberg adviesgroep Rijschool Dolman Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro 040Fit Huidtherapie TopSlank Kindertuin Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Toverboom Geerts advies