RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
11:04:32    maandag, 18 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 16 oktober 2012 16:49 uur, laatst gewijzigd op 17 oktober 2012 14:03 uur

Knip in Baanderherenweg

Knip in Baanderherenweg

Op de foto: De Baanderherenweg wordt ter hoogte van supermarkt Plus afgesloten voor doorgaand autoverkeer. (Foto: Henk van Weert).

De Baanderherenweg tussen de Sint-Severusstraat en Van Beekstraat wordt volgend jaar afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Bovendien kunnen automobilisten in de toekomst niet meer vanuit de Keizerstraat en Adrianastraat de Baandervrouwenlaan op rijden. De aansluiting met de Parkweg gaat ook fors op de schop. Klik hier om de tekening van het reconstructieplan te bekijken.

Het college van B. en W. heeft dinsdag het ontwerp gepresenteerd voor de herinrichting van de Baandervrouwenlaan en een deel van de Baanderherenweg. De rijbaan tussen de Parkweg en de Sint-Severusstraat wordt ingericht als 30-kilometerzone met vrijliggende fietspaden. Automobilisten moeten in de toekomst met een lus om winkelcentrum Selissenwal rijden: via de Sint-Severusstraat, Van Lamsweerdestraat en Van Beekstraat. ,,Maar liever zien we dat het winkelend publiek uit zuidelijke richting via dezelfde weg weer terugkeert. En dat geldt ook voor de mensen die vanaf noordelijke richting komen", verduidelijkt verkeerswethouder Wim van der Zanden.

Ter hoogte van supermarkt Plus worden op het bestaande wegdek van de Baanderherenweg extra parkeervakken aangelegd om de parkeerdruk te verminderen. Op een nog niet nader bepaalde datum in november organiseert de gemeente een informatieavond om een toelichting op de plannen te geven, meldt wethouder Willie van de Langenberg (Openbare Werken).

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Olieenzo Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Proef Culinair