RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:18:40    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 19 december 2013 11:51 uur, laatst gewijzigd op 20 december 2013 10:49 uur

Knikkerbaan voor Serious Request

Knikkerbaan voor Serious Request

Op de foto: 120 studenten van SintLucas maken verdeeld in groepen samen een grote knikkerbaan. Groep 14 koos het ondewerp circus. (Foto: Pieter Heijboer).

Op mbo-school SintLucas startten donderdagochtend 120 studenten met de bouw van een grote knikkerbaan. Om binnen 24 uur zo veel mogelijk geld op te halen voor de actie Serious Request van radiozender 3FM verkopen de jongeren losse knikkers.

De tweede- en vierdejaarsstudenten van de opleiding Projectleider Interieur Exterieur (PIE) werken de hele nacht door, zodat ze vrijdagmorgen om 07.00 uur de baan af hebben. De 120 studenten zijn verdeeld in vijftien groepen. Iedere club heeft een vak van negen vierkante meter om in te bouwen. ,,Alle groepen moeten een eigen thema verzinnen. Het gaat dus niet alleen om de baan. Het moet een compleet decor zijn dat binnen het door hun gekozen thema past”, vertelde gastdocent en projectleider Pieter Verbraak.

Groep 14 koos voor het thema circus. ,,Laten we eerst brainstormen”, zei Sanne Wenteler. De groep bedacht wat er allemaal bij hun thema past. Ze kwamen op dieren, een clown, een acrobaat en de kleuren rood en geel.

De grote knikkerbaan wordt als één geheel opgesteld in de hal en expositieruimte van SintLucas. Mensen die knikkers van de studenten kopen, kunnen het parcours vrijdagochtend van 09.00 tot 11.00 uur zelf uitproberen. Het 24-uur durende project van SintLucas is te volgen via een livestream.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Huidtherapie Beleef Boxtel Olieenzo Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Geerts advies