RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:45:58    zaterdag, 20 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 25 november 2014 17:19 uur, laatst gewijzigd op 25 november 2014 17:24 uur

Knallende start Panta Rhei

Knallende start Panta Rhei

Op de foto: Met knallend en spetterend vuurwerk werd het startsein gegeven voor de bouw van dertig woningen op het Panta Rhei-terrein in het centrum van Boxtel. (Foto: Henk van Weert).

De bouw van dertig woningen in het Boxtelse plan Panta Rhei Boxtel is spetterend van start gegaan. Wethouder Peter van de Wiel en Bouwfonds-directeur Carl Smeets ontstaken in het bijzijn van de toekomstige bewoners een heus vuurwerk.

Al in september werd de laatste woning in het project verkocht. Bouwfonds verwacht de eerste nieuwe bewoners medio volgend jaar de sleutel te kunnen overhandigen. ,,Vanaf de eerste informatieavond waren de reacties op het plan enthousiast. De hoge verwachtingen die we daardoor hadden van Panta Rhei, zijn waargemaakt", aldus directeur Smeets van Bouwfonds.

In 1997 werd de voormalige huishoudschool op de hoek van de Molenstraat en Jan Kruijsenstraat gesloopt. Sindsdien lag het Pantarhei-terrein braak. Vier jaar geleden werd het bouwperceel na jarenlang gebakkelei met het Rijk gesaneerd. Daarbij is de grondverontreiniging verwijderd voor de Tweede Wereldoorlog ontstond toen op deze plek een houtwerf.

In het bouwplan wordt een nieuwe straat aangelegd, die is vernoemd naar de Boxtelse kunstschilder Pierre Janssen (1865-1952).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Huidtherapie Doornmalen electro Beleef Boxtel