06:41:15    dinsdag, 18 juni 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 20 september 2013 17:18 uur, laatst gewijzigd op 22 september 2013 09:58 uur

'Klompenboom' in Lennisheuvel

\'Klompenboom\' in Lennisheuvel

Op de foto: Wethouder Tossy de Man (tweede van rechts) onthulde het kunstwerk De Populier samen met maker Katrien van Hettema (rechts) op de kruising van het Kinderbos met de Mijlstraat. (Foto: Peter de Koning).

Op de kruising van het Kinderbos met de Mijlstraat is sinds vrijdag een opvallend kunstwerk te zien: De Populier van Katrien van Hettema. Zij ontwierp een klompenboom: een totempaal van populierenhout met klompen in allerlei maten.

De Kunststichting Boxtel schreef twee jaar geleden een prijsvraag uit voor kunstenaars van vereniging Kunstlicht99. Een vakjury koos twee ontwerpen uit en deze werden gerealiseerd in de gemeente Boxtel. Vorige week werd 'Golfbeweging van mozaïek' van Agnes Savelkouls onthuld aan de Kasterensestraat in Liempde en vrijdag waren er feestelijkheden rondom het werk van Van Hettema.

Wethouder Tossy de Man onthulde het werk samen met de kunstenares, terwijl seniorenorkest Buchestelle voor vrolijke klanken zorgde. Naast het werk staat een paaltje waarop een QR-code staat aangegeven. Als bezoekers deze code scannen met hun smartphone krijgen ze meer informatie over het kunstwerk.

Advertenties