RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:20:27    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 01 juni 2012 12:54 uur, laatst gewijzigd op 01 juni 2012 13:00 uur

Klokje hangt weer aan gemeentehuis

Klokje hangt weer aan gemeentehuis

Op de foto: Medewerkers van Royal Eijsbouts uit Asten hingen donderdag het luidklokje boven het balkon van het gemeentehuis. (Foto: Peter de Koning).

De gemeente Boxtel besloot in oktober 2010 het klokje te restaureren dat aan de zijgevel van het gemeentehuis hing. Donderdag werd het monumentje weer teruggeplaatst, maar wel op een nieuwe plek: aan de voorzijde van het raadhuis. De restauratie- en ophangkosten bedragen ruim 5.000 euro.

Het klokje hangt nu op een prominente plek: aan de voorkant van het gemeentehuis boven het balkon. Het monument is samen met een wapenschild van Sint-Petrus in de tuin van het gemeentehuis het laatste overblijfsel van het oude raadhuis. Dit gebouw stond van 1843 tot 1936 op de Markt. Het klokje hing in die tijd in een torentje op het dak van het gemeentehuis.

Heemkundige Ruud van Nooijen vroeg in 2010 aandacht voor het klokje. Het monumentje was ernstig beschadigd. Medewerkers van Royal Eijsbouts gaven donderdag aan dat vandalisme de oorzaak is. De gemeente Boxtel liet in eerste instantie weten dat er geen geld beschikbaar was voor de restauratie. Een aantal weken later, na de verschijning van een artikel over de geschiedenis van het klokje in Brabants Centrum, kwam het college van B. en W. tot inkeer en besloot het klokje alsnog te restaureren.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Olieenzo Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Doornmalen electro SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel