10:59:04    dinsdag, 23 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 08 juni 2012 10:17 uur, laatst gewijzigd op 08 juni 2012 10:20 uur

Klezmer op Bazaar Boxtel

Klezmer op Bazaar Boxtel

Op de foto: Klezmajeur treedt zondag 10 juni op in park Molenwijk. (Foto: Hans Schulten).

Joodse volksmuziek. Zo kan klezmer het best omschreven worden. De duizenden bezoekers van de elfde Bazaar Boxtel in park Molenwijk kunnen er zondag 10 juni uitgebreid mee kennis maken als de groep Klezmajeur optreedt.

Klezmajeur wil haar publiek een vrolijk en leerzaam optreden voorschotelen. De groep speelt niet alleen klezmer, maar vertelt ook over de culturele achtergronden van deze volksmuziek, die zijn oorsprong vindt in Oost-Europa. Daar vond een samensmelting plaats van vele stijlen volksmuziek: Roemeens, Russisch, Pools, Turks en ook invloeden uit Bulgarije en Arabische muziek zijn erin terug te horen.

Bijzonder aan het optreden van Klezmajeur op de Bazaar Boxtel is de gastbijdrage van de in Turkije geboren muzikant Dilaver Göktas, die tal van traditionele snaarinstrumenten bespeelt, zoals de saz, de ud en de darbuka. Göktas werkte aan tal van muziekprojecten mee en geeft les, onder meer bij De Muzerije in ’s-Hertogenbosch en de CKE-muziekschool.

Het optreden van Klezmajeur en Dilaver Göktas begint omstreeks 15.25 uur.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Doornmalen electro Huidtherapie Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen