RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
22:38:07    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 18 februari 2012 18:16 uur, laatst gewijzigd op 18 februari 2012 18:40 uur

Kleurrijke optocht in Gemonde

Kleurrijke optocht in Gemonde

Op de foto: De loopgroep 'Hofschlagerinnekes' van 't Hof trok zaterdagmiddag veel bekijks tijdens de optocht in Mullukzuipertjesland. (Foto: Gerard Schalkx).

De carnavalsoptocht in Mullukzuipertjesland staat elk jaar garant voor spektakel en ook zaterdagmiddag genoot het publiek ondanks het sombere, miezerige weer van het kleurrijke lint dat door de straten van Gemonde trok. De bezetting was met ruim veertig deelnemers groot en de creatieve en hilarische carnavalsuitingen van een hoog niveau. Uiteraard was er tijdens de leutstoet veel aandacht voor het thema ’Karn-a-mulluk’.

De publieke belangstelling was, waarschijnlijk ook door het herfstachtige weer, minder groot dan normaal. Vooral ter hoogte van de pastorie en de geldautomaat van de Rabobank aan de Sint-Lambertusweg/Dorpstraat was het veel rustiger dan in andere jaren. Wellicht kwam dat ook omdat de leutstoet dit keer niet vanuit het traditionele startpunt – Laan ten Habraken – koers zette naar de Sint-Lambertusweg en Dorpstraat, maar de andere kant opging en eerst de Boomstraat aandeed voordat de deelnemers de Sint-Lambertusweg bereikten. In het begin van de route stonden wel veel mensen langs de kant, die zichtbaar genoten van het aanbod.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Proef Culinair Huidtherapie Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg