RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:24:59    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 16 april 2011 10:03 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:05 uur

Kleine Weg leidt naar Sint-Jozefkapel

Kleine Weg leidt naar Sint-Jozefkapel

Op de foto: Wethouder Willie van de Langenberg onthulde dinsdag 1 maart, onder toeziend oog van voorzitter Fred de Jong van de Werkgroep Sint-Jozefkapel het naambord De Kleine Weg. (Foto: Albert Stolwijk).

Bij de Sint-Jozefkapel aan de Brede Heide in Lennisheuvel onthulde wethouder Willie van de Langenberg dinsdag 1 maart een naambordje. Het weggetje naar de kapel heet voortaan De Kleine Weg. Binnenkort worden een haag en bomen op het terrein bij de Sint-Jozefkapel geplaatst en daarmee is het bouwproject helemaal afgerond.

De Werkgroep Sint-Jozefkapel kwam met het idee om een naambordje te plaatsen bij het weggetje dat leidt naar de kapel. De naam verwijst naar het verhaal over de heilige Theresia van Lisieux. ,,Volgens haar bereikte zij de status van heilige met hulp van anderen en kan iedereen alles bereiken”, legt voorzitter Fred de Jong van de werkgroep uit. ,,Het is dus een kleine weg om te bereiken wat je wilt. We vonden de naam erg toepasselijk omdat veel inwoners van Lennisheuvel hebben geholpen bij de realisatie van de kapel en we ons doel daardoor bereikt hebben.”

Wethouder Van de Langenberg gaf aan dat de Sint-Jozefkapel een mooie aanwinst is voor het kerkdorp. ,,Veel wandelaars en fietsers passeren en bezoeken de kapel. Dat een dergelijk project in het dorp is gerealiseerd, is een hele prestatie”, aldus Van de Langenberg. ,,Ook wordt nog een bord geplaatst met daarop het verhaal over Theresia.”

Lees meer in Brabants Centrum van 3 maart.

Auteur: MARIËLLE WIJFFELAARS

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Gemeente Boxtel Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Geld en Makelaardij