14:51:14    donderdag, 09 april 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 16 december 2011 16:00 uur, laatst gewijzigd op 17 december 2011 10:50 uur

Kleine Aa treedt buiten oevers

Kleine Aa treedt buiten oevers

Op de foto: Van een kronkelend beekje is de Kleine Aa uitgegroeid tot een uitgestrekte waterpartij. (Foto: Henk van Weert).

De kronkelende loop van de Kleine Aa is momenteel nauwelijks te herkennen. Het water is na enkele dagen met fikse regenbuien buiten de oevers van het riviertje getreden.

Een deel van de Kleine Aa ten noorden van de Kapelweg in Boxtel heeft eerder dit jaar zijn oude meanders terug gekregen. Zo zorgde Waterschap De Dommel ervoor dat niet alleen een fraaier landschap ontstond, maar werd ook een bijdrage geleverd om verdroging tegen te gaan.

Het water blijft door de kronkelende rivierbochtjes immers langer in het gebied. Dat blijkt overduidelijk na de hevige regenbuien die vrijdagochtend, maar ook de voorgaande dagen overtrokken...

Auteur: Henk van Weert

Foto's

Kleine Aa treedt buiten oevers Kleine Aa treedt buiten oevers Kleine Aa treedt buiten oevers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Remax-optimus Huidtherapie Geerts advies TopSlank Olieenzo Toverboom Podium Boxtel Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Filipe Café zaal Kloosterzicht