RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:36:00    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 07 april 2011 21:51 uur, laatst gewijzigd op 08 april 2011 11:04 uur

Klapstoeltjes weg bij Radar Love

Klapstoeltjes weg bij Radar Love

De Boxtelse rockband Go Rome heeft de hooggespannen verwachtingen rond het derde klapstoeltjesconcert in Podium Boxtel zaterdag 2 april meer dan waargemaakt. Bijgestaan door een groot aantal muzikale vrienden werd het publiek, dat echt alle zitplaatsen in de prachtig aangeklede theaterzaal vulde, getrakteerd op een heerlijke bloemlezing uit de popmuziek. Of alle nummers die gespeeld werden daadwerkelijk het predicaat legendarisch verdienen is twijfelachtig, maar Go Rome toonde andermaal muzikaal vakmanschap.

Nee, de klapstoeltjes mochten ditmaal niet meegenomen worden. Inklappen was natuurlijk wel toegestaan en dat gebeurde zelfs iets eerder dan verwacht. Op de pompende basklanken van ’Radar Love’, de klassieker van de Golden Earring uit 1973, werden alle stoeltjes opgevouwen en ontstond voor de bühne een heuse dansvloer. De finale van het klapstoeltjesconcert was daarmee aangebroken en Go Rome serveerde vrijwel uitsluitend klassiekers, zoals ’Every breathe you take’ van The Police, ’Heroes’ van David Bowie en het magistrale ’Go your own way’ van Fleetwood Mac, afkomstig van het meesterwerk ’Rumours’ uit 1977.

Klassiekers, of liever gezegd legendarische elpees, vormden ook de rode draad op de setlist van Go Rome. Van al die platen werd het bekendste nummer gekozen. En dus klonken ’Shine on you crazy diamond’ van Pink Floyd’s ’Wish you were here’ en ’With or without you’ van U2’s ’The Joshua Tree’. Gedurfd was de uitvoering van ’Bridge over troubled water’ van Simon & Garfunkel. Echt heel lastig om te zingen, maar bassist Jan Bergman kwam er, met vocale steun van Jos Vervoort, mee weg.

Het klapstoeltjesconcert van Go Rome beleeft een reprise op Koninginnedag. Dan speelt de band op de Markt en komt ook het decor van SintLucas weer deels te voorschijn. Als special guest heeft Go Rome niemand minder dan Kaz Lux gestrikt voor een gastoptreden. Kaz Lux is bekend van Brainbox en werd onlangs door de vaderlandse muziekpers uitgeroepen tot een van de beste zangers van de Nederlandse popmuziek.

Lees een uitgebreide recensie in Brabants Centrum van donderdag 7 april.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Beleef Boxtel Geerts advies Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie