RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:32:27    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 08 september 2011 14:53 uur, laatst gewijzigd op 08 september 2011 17:27 uur

Kissinger op bezoek in Boxtel

Kissinger op bezoek in Boxtel

Op de foto: Als lid van het hoogste adviesorgaan van het wereldwijd opererende Bosch-concern bezocht Henry Kissinger gisteren Bosch Rexroth op het Boxtelse bedrijventerrein Ladonk.

In het Boxtelse bedrijf Bosch Rexroth stond woensdag alles op scherp voor de ontvangst van het hoogste adviesorgaan van het internationale Robert Bosch-concern. Naast Hermann Scholl, die van 1993 tot 2003 leiding gaf aan de raad van bestuur, bestond het gezelschap onder meer ook uit de voormalige minister van buitenlandse zaken van de Verenigde Staten, Henry Kissinger.

Het personeel van Bosch Rexroth had gisteren strikte opdrachten tijdens het bezoek van de Robert Bosch International Advisory Council (RBIAC). Een aantal uren was het middenterrein van het bedrijf niet toegankelijk en mochten medewerkers hun afdelingen niet verlaten. Bovendien was het bedrijfsrestaurant gesloten om de gasten te ontvangen. ,,Er was een bijzondere spanning merkbaar en met name de collega’s die een presentatie moesten houden tijdens de rondleiding, waren zenuwachtig”, meldde een van de medewerkers.

Het gezelschap, waarbij ook burgemeester Frank van Beers aanwezig was, kreeg een rondleiding door de fabriek waar speciale cilinders tot 24 meter lengte worden gemaakt. De inmiddels 88-jarige Kissinger liet zich voor die uitgebreide tour in een golfkarretje rondrijden, meldden medewerkers. De bezoekers toonden zich onder de indruk van de innovatiekracht en de grote bijdrage van het Boxtelse bedrijf aan internationaal bekende projecten in de waterbouw zoals de Deltawerken.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Proef Culinair Gemeente Boxtel Doornmalen electro SNS Bank Olieenzo Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen