RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:47:12    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 11 oktober 2014 15:49 uur, laatst gewijzigd op 11 oktober 2014 16:12 uur

Kijkje bij groen onderwijs

Kijkje bij groen onderwijs

Op de foto: Uitleg over de landbouwmachines die vandaag gebruikt worden hoort er ook bij tijdens de publieksdagen van Helicon Opleidingen. Die startte honderd jaar geleden als de RK Landbouwwinterschool in Boxtel. (Foto: Henk van Weert).

In een botsautootje rijden dat door zonne-energie wordt aangedreven. Of ‘schatten’ zoeken met een metaaldetector. Of wat te denken van het determineren van een bloedzuiger. Het kan allemaal tijdens de publieksdagen waarmee Helicon Opleidingen zaterdag 11 en zondag 12 oktober viert dat in Boxtel honderd jaar groen onderwijs bestaat.

In en rond de mbo-school aan de Schouwrooij 2 is dit weekeinde veel te beleven. Zowel oud-leerlingen als oud-medewerkers, omwonenden en andere belangstellenden zijn uitgenodigd om te komen kijken naar de verschillende activiteiten. Er zijn demonstraties van onder meer bloemschikken, maar evengoed van het omgaan met een kettingzaag. Ook kunnen bezoekers de gezondheid van hun huisdier laten checken. Voorts wordt uitleg gegeven over diverse landbouwwerktuigen en kunnen bezoekers zelf een insectenhotel maken.

Belangstellenden zijn beide dagen tot 17.00 uur welkom; op zondag gaat de school op bedrijventerrein Ladonk om 11.00 uur open. Kijk voor meer foto's op onze Facebookpagina.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel SNS Bank Huidtherapie Olieenzo Proef Culinair Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht