18:56:11    zondag, 21 juli 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 22 september 2012 11:22 uur, laatst gewijzigd op 26 september 2012 16:07 uur

Kijken naar een zoab-dans

Kijken naar een zoab-dans

Op de foto: Terwijl het publiek vanaf de voetgangersbrug bij kasteel Maurick toekijkt, brengen twee asfaltspreider de toplaag van de verbrede A2 aan. (Foto: Henk van Weert).

Sinds vrijdagavond negen uur voert aannemer Heijmans een zoab-dans uit op de oostelijke rijbaan van de rijksweg A2 tussen Boxtel (Peters Hoek) en Vught (kasteel Maurick). Nadat de nieuwe, derde rijstrook eerder al werd voorzien van de toplaag en belijning, worden nu de oude rijbanen vernieuwd. Maandagochtend om zes uur moet het verkeer er weer overheen kunnen.

Circa vijftig belangstellenden grepen de uitnodiging van Rijkswaterstaat aan om het startsein voor de aanleg van de laastste asfaltlaag mee te maken. Vanaf de voetgangersbrug over de A2 bij kasteel Maurick in Vught zagen zij hoe de asfaltspreider zich met een kleine vertraging tegen halfnegen in gang zette, gevolgd door diverse walsen om het verse asfalt aan te drukken en glad te 'strijken'.

Op een traject van circa tien kilometer (tussen de viaducten Maurick in Vught en Peters Hoek in Boxtel) is sinds vrijdagavond de oude toplaag van ongeveer tweeënhalve centimeter weggefreesd. Vervolgens werd geveegd en gezogen en werden de lussen geslepen voor verkeerssignalering. Hierna werd een speciale kleeflaag aangebracht voor een goede aanhechting van het zeer open asfaltbeton (zoab).

,,De asfaltcentrales in 's-Hertogenbosch en Venlo draaien continu om de dertig vrachtwagens te bevoorraden die af en aan rijden. De centrale in Zwijndrecht staat standby om zo nodig bij te springen", vertelde woordvoerster Karen van IJzendoorn van Rijkswaterstaat. De werkzaamheden voor de verbreding van de A2 van tweemaal twee naar tweemaal drie rijstroken duurt tot eind 2013.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Geerts advies Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Gemeente Boxtel Proef Culinair