RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
05:25:06    woensdag, 21 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 03 november 2013 12:46 uur, laatst gewijzigd op 03 november 2013 12:52 uur

'Keuze valt op omroep Haaren'

\'Keuze valt op omroep Haaren\'

Op de foto: Het bestuur van de Lokale Omroep Haaren: secretaris Christ van Pijnenburg, voorzitter Annemarie van Alphen en penningmeester Victor van Brunschot.

De Lokale Omroep Haaren (LOHA), die in de zomer een aanvraag indiende voor de zendmachtiging in de gemeente Haaren, is een stapje dichter bij de toewijzing tot lokale media-instelling. Het college van B. en W. schrijft in een raadsvoorstel over de omroepen dat zij de voorkeur geeft aan de LOHA boven de Haarense Omroep Stichting (HOS). Dit voorstel wordt donderdag 21 november besproken in de gemeenteraad.

Christ Pijnenburg vormt samen met voorzitter Annemarie van Alphen en penningmeester Victor van Brunschot het bestuur van de Lokale Omroep Haaren en kreeg een telefoontje van de gemeente Haaren waarin het advies werd toegelicht. ,,In het raadsvoorstel wordt beschreven dat LOHA de zendmachtiging zal krijgen”, licht Pijnenburg toe. Ondanks dat hij nog niet blij durft te zijn, noemt de secretaris van LOHA het ’fijn nieuws’. ,,Toch kan ik niet inschatten wat de gemeenteraad gaat zeggen, dus het blijft afwachten.” Hij laat weten dat er geen contact is geweest met de HOS, maar dat de LOHA nog steeds benadrukt dat samenwerking tussen beide omroepen belangrijk is.

Het Haarense college van B. en W. bereidt inmiddels een raadsvoorstel waarin het advies en de argumentatie over de toekenning van de zendmachtiging wordt beschreven. De gemeenteraad buigt zich donderdag 21 november over de kwestie. Vervolgens neemt het Commissariaat van de Media een definitief besluit. De verwachting is dat zij het advies van de Haarense gemeenteraad zal overnemen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Natasja fashion Geerts advies Zwanenberg adviesgroep Geld en Makelaardij Toverboom Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Rijschool Dolman TopSlank Beleef Boxtel Tiga Koppelmans Gemeente Boxtel 040Fit Doornmalen electro Olieenzo Huidtherapie