RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:53:12    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 06 juli 2011 11:50 uur, laatst gewijzigd op 07 juli 2011 17:08 uur

Keurmerken voor Zorggroep Elde

Keurmerken voor Zorggroep Elde

Op de foto: De Zorggroep Elde kan pronken met negen keurmerken, onder meer voor woonzorgcentrum Emmaus dat onlangs heeft plaatsgemaakt voor nieuwbouw. (Foto: Albert Stolwijk).

Het lijkt bijna op een Olympische medailleregen die is neergedaald op de Zorggroep Elde. Bestuursvoorzitter Thijs Meulemans van Zorggroep Elde reikte vanmiddag liefst negen keurmerken uit aan burgemeester Jan Pommer van Sint-Michielsgestel, burgemeester Frans Ronnes van Haaren en wethouder Anton van Aert van Boxtel.

Acht gouden en een zilveren keurmerk namen de drie gemeentebestuurders in woonzorgcentrum De Beemden in ontvangst. In Boxtel zijn louter gouden keurmerken behaald; ze zijn voor de woonzorgcentra Emmaus, Simeonshof en Molenweide alsmede centrumverpleeghuis Liduina en de afdeling Thuiszorg van de Zorggroep Elde, die is gehuisvest in het Liduina-complex. Ook goud was er voor de woonzorgcentra Sint-Jozef in Esch en De Vlaswiek in Liempde, alsmede De Beemden in Sint-Michielsgestel. Woonzorgcentrum Nieuw-Beekvliet kreeg een zilveren keurmerk.

Ronnes, Pommer en Van Aert overhandigden de keurmerken op hun beurt weer aan vertegenwoordigers van de cliëntenraad van de diverse woonzorgcentra. ,,De band tussen cliënten en medewerkers staat bij ons centraal", sprak bestuursvoorzitter Meulemans. ,,Doordat dit contact goed verloopt, krijgen cliënten de zorg die zij nodig hebben. Uit het toekennen van de keurmerken blijkt dat ze zeer tevreden zijn." Meulemans benadrukte dat de erkenning geen reden is om achterover te leunen: ,,We gaan ervoor om onze goede prestaties te behouden."

Eind februari en begin maart hebben teams van onafhankelijke deskundigen van de Stichting Perspekt alle locaties van de Zorggroep Elde in Boxtel, Sint-Michielsgestel, Esch en Liempde en de Thuiszorg bezocht om te toetsen of zij voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die aan een gouden of zilveren keurmerk worden gesteld.

Auteur: Marc Cleutjens/Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Geerts advies Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie