17:08:54    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 16 december 2013 16:35 uur, laatst gewijzigd op 16 december 2013 16:36 uur

Kerststallen sieren kiosk Liempde

Kerststallen sieren kiosk Liempde

Op de foto: Anton van de Ven (links) en Jan Kuppens richtten maandagmiddag de Liempdse kiosk in met allerlei kerststallen. (Foto: Annelieke van der Linden).

De kraampjes van de kerstmarkt ’Liemt loopt uit’, die vrijdagavond plaatsvond, werden maandagmiddag afgebroken. Dat was voor Anton van de Ven, initiatiefnemer van de succesvolle Kribkesroute in het dorp, en Jan Kuppens het startsein om de Liempdse kiosk in te richten met kerststallen. De kiosk vormt het startpunt van de twee routes die wandelaars en fietsers langs zo’n honderd ‘kribkes’ leiden.

In de Liempdse kiosk werden grote matten kunstgras uitgerold. ,,Een restant van hockeyclub MEP”, lacht Van de Ven. ,,Ik kwam daar in de zomer langs en zag dat het veld vernieuwd werd. Toen heb ik gevraagd of ik een gedeelte van de oude matten mocht hebben.” In de kiosk staan sinds maandagmiddag zo’n vijftien kerststallen. ,,De grote stal heb ik gekregen van wijlen Ben van der Ven, die eigenaar was van museum Gaudete aan de Eindhovenseweg.” De overige stalletjes komen van een vrouw uit ’s-Hertogenbosch die kerststallen verzamelt in alle soorten en maten.

Van de Ven is blij met de tweede editie van de Kribkesroute in Liempde. ,,Het aantal kerststallen is meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Ik heb al gedeeltes van de route gefietst en er staan prachtige stallen. Misschien moeten we volgend jaar maar eens een verkiezing invoeren waarbij een jury de mooiste stal van Liempde kiest…”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Geld en Makelaardij Alfa Meubelmakerijdenberg Remax-optimus Doornmalen electro Geerts advies Toverboom Elan Bikes support Filipe Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Huidtherapie