RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:45:05    maandag, 21 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 08 december 2011 15:38 uur, laatst gewijzigd op 09 december 2011 14:08 uur

Kerstmarkt bij De La Salle

Kerstmarkt bij De La Salle

Op de foto: Fia Fiers (tweede van links) van Stichting Sterk in Werk is tijdens de kerstmarkt in de tuinkas samen met een jongere bezig met het vervaardigen van kerststukjes. (Foto: Albert Stolwijk).

Stichting Sterk in Werk, onderdeel van de Koraal Groep, hield donderdag in en bij de tuinkas op het terrein van zorginstelling De La Salle aan de Schijndelseweg in Boxtel een kerstmarkt. De verschillende kraampjes, kerstbomen, vuurkorven en de muziek zorgden voor een sfeervolle entourage. De opbrengst gaat dit keer naar Stichting Santosa op Sri Lanka.

De kerstmarkt werd bezocht door ouders en leerlingen van de Michaëlschool en bewoners van Boxtel, waaronder oma’s en opa’s met kleinkinderen. Bij de verschillende kraampjes en in de tuinkas werden onder meer kaarsen verkocht en tweedehands en zelfgemaakte kerstartikelen aan de man gebracht. Bovendien kon het publiek grabbelen in een grabbelton en waren jongeren van Sterk in Werk druk in de weer met het bakken van pannenkoeken.

,,De jongeren helpen ook mee met het maken en verkopen van kerststukjes, waarbij ze begeleid worden door medewerkers van Sterk in Werk”, liet werkbegeleider Johan van Gorp weten. ,,Bovendien hebben ze ons geassisteerd bij het voorbereiden van de lunch voor zo’n honderd personen; naast tachtig jongeren ook zo’n twintig personeelsleden. Op het menu stonden onder meer worsten- en saucijzenbroodjes, kerstbrood, broodjes met beleg en snert."

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Doornmalen electro Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht