18:47:10    dinsdag, 18 juni 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 14 augustus 2012 11:15 uur, laatst gewijzigd op 17 augustus 2012 17:21 uur

Kermisgenerator brandt uit

Kermisgenerator brandt uit

Op de foto: Hevige rookontwikkeling in de stroomgenerator die op het Breukelsplein werd geplaatst voor de aanstaande kermis. (Foto: Marc Cleutjens).

Kort na de plaatsing is op het Breukelsplein in Boxtel dinsdagochtend om elf uur een stroomgenerator van Enexis in brand gevlogen. Het vuur ontstond door kortsluiting in een van de kabels in de cabine voor stroomvoorziening met 10.000 volt. Er was sprake van hevige rookontwikkeling, ook waren vlammen zichtbaar.

De brandweer was na tien minuten ter plaatse en wist het vuur in korte tijd te blussen. De generator staat aan de rand van het Breukelsplein, nabij de fysiotherapiepraktijk. Kees Verschoor van Fysio-Team zette zijn airco uit omdat het hele pand vol rook kwam te staan. Enexis heeft al een nieuwe generator besteld.

Het Breukelsplein is afgesloten voor alle verkeer en de gemeente is begonnen met een flinke poetsbeurt. Met man en macht wordt gewerkt aan de reiniging van het wegdek. De voorbije maanden is veel onkruid tussen de kinderkoppen opgekomen; het is inmiddels allemaal weggeborsteld.

De eerste kermisexploitanten zijn inmiddels in Boxtel gearriveerd en hebben hun tenten opgeslagen op het parkeerterrein van sportpark Munsel. De kermis wordt ook dit jaar gehouden op de Markt en het Breukelsplein. Wethouder Willie van de Langenberg geeft vrijdag 17 augustus om 19.00 uur met Kiki Kortkous het startsein.

De kermis duurt tot en met woensdag 22 augustus. Maandag 20 augustus klinkt vanaf 19.00 uur sambamuziek, dinsdag 21 augustus is er vanaf 22.30 uur bij de gemeentevijver een grote vuurwerkshow van Boxtelaar Maurice Schellekens.

Advertenties