20:06:04    donderdag, 02 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 24 juni 2011 14:22 uur, laatst gewijzigd op 24 juni 2011 14:25 uur

Kermis bij Prinses Amaliaschool

Kermis bij Prinses Amaliaschool

Op de foto: Agatha Versteegen (links) en Rita van de Wiel namen vanochtend afscheid van de Prinses Amaliaschool. (Foto: Peter de Koning).

Hoewel de Boxtelse kermis 19 augustus pas van start gaat, namen de leerlingen van de Prinses Amaliaschool vanochtend al een voorproefje. In en rond de school was een kleine kermis opgebouwd met een draaimolen, big wheels, suikerspinnen en een ballonnenclown. Met deze feestelijke dag nam de school afscheid van de leerkrachten Rita van de Wiel en Agatha Versteegen.

Het tweetal koos er zelf voor om hun afscheid te vieren met de kinderen. ,,We hebben jarenlang met hen gewerkt en wilden het ook met hen vieren”, vertelt Van de Wiel. Versteegen vult aan: ,,Een officiële receptie en speeches passen niet bij ons.” En dus zijn er diverse spelletjes en attracties in en rond het schoolgebouw geplaatst voor de leerlingen. Ook de juffen zelf genieten er met volle teugen van. Van de Wiel: ,,Ik ben dol op zoetigheid dus ik ga lekker suikerspinnen eten vandaag.”

De twee leerkrachten zijn al jarenlang werkzaam in het onderwijs. Versteegen begon haar loopbaan als lerares en specialiseerde zich in het lesgeven aan anderstaligen. ,,Ik werk sinds negen jaar op de Prinses Amaliaschool”, zegt Versteegen. ,,Ik ga het contact met de kinderen erg missen. Bij dit werk ligt mijn hart, dus ik ga echt weg met een lach en een traan.”

Van de Wiel werkte onder meer bij basisschool De Vorsenpoel en maakte daarna de overstap naar Selissenwal. ,,Ik heb uitsluitend lesgegeven aan kleuters, dat is de leeftijdscategorie die mij het beste ligt. De eerlijkheid van die jonge kinderen is zo mooi. Ze zijn nog echt onbevangen”, vertelt Van de Wiel. ,,Het werken met de computer ga ik zeker niet missen. Dat maakt steeds meer deel uit van onze taken en dat ligt mij helemaal niet.”

De draaimolen en big wheels zijn duidelijk favoriet bij de leerlingen. Ook de ballonnenclown weet de kinderen te amuseren. ,,Het is jammer dat onze juffen weggaan”, vinden de kinderen. ,,Maar deze feestochtend is wél erg leuk.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe EmielTechniek Elan Bikes support Huidtherapie Olieenzo Meubelmakerijdenberg Alfa Remax-optimus Geld en Makelaardij buisman optiek TopSlank Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies